8 Şubat 2010

New Orleans is back...




Başlık bana ait değil, New Orleans Saints'i sahibi Tom Benson oldukça çekişmeli geçen mücadele sonrasında kupayı kaldırırken bu şekilde bağırdı.

Aslında maça kötü başladı New Orleans. İlk top kullanımına sahip olmasa da İndianapolis Colts ilk sayıları kaydederek psikolojik avantajı ele geçirdi. Peyton Manning'in pasında Haitili (depremzedeler için bir kampanya başlatmıştı) Pierre Garçon 96 yardlık ( Superbowl rekoru) bir drive yaptı ve maçın ilk touchdown'una imza attı.




New Orleans'lı forvetler normal sezonda sergiledikleri performansı Superbowl'da göstermekte zorlandılar. Soyunma odasından döndükten sonra sahada bambaşka bir New Orleans vardı. Galibiyet için daha riskli bir oyun ortaya koyan Saints'te oyun kurucu Drew Brees'in müthiş pasları maçın kaderini belirledi. Pierre Thomas ve Jeremy Shockey ile üst üste sayılar bulan New Orleans öne geçti bir daha bu avantajı bırakmadı.

New Orleans Saints sürpriz bir şekilde şampiyonluk kupasını müzesine götürürken, genç oyun kurucu Drew Brees maçın en değerli ismi seçildi ( 39'da 32 isabet (yine bir rekor) ve 288 yard).





2005'te Katrina kasırgası nedeniyle büyük zarar gören New Orleans bu zaferle biraz da olsa toparlanacak gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok: