7 Şubat 2010

Euro 2012...hayırlı olsun




Euro 2012 kuraları Polonya'nın başkenti Varşova'da çekildi. Dişimize göre bir gruba düştük diyebiliriz. Almanya tabi ki grubun favorisi, ama Euro 2008'in rövanşı ilginç olacak. 1. torbadan gelebilecek en kolay rakip Hırvatistan'dı ama Almanya'da seyirci faktörü göz önünde bulundurulduğunda avantaj olarak kabul edilebilir. İspanya ve İngiltere karşısında mesela hiçbir şansımız olmazdı.

Diğer rakiplere bakacak olursak Avusturya halen arayış içerisinde ancak son dönemlerde sürpriz neticelere imza attılar. Belçika'nın genç ve dinamik bir kadrosu olduğunu söylebiliriz. Kazakistan ve Azerbaycan'ın normal koşullarda bir sıkıntı yaratmayacağını düşünebiliriz ancak grup maçlarında hep bu tür rakiplere karşı puanlar kaybettiğimizi unutmamak gerek.

Diğer gruplarda: Hırvatistan, Yunanistan, İsrail üçlüsü çok dengeli bir grup oluşturdular. İspanya ve İngiltere'nin şimdiden Euro 2012'de olduklarını söyleyebiliriz. Fransa yakından tanıdığı Romanya ve bizim kardeşler Arnavutluk ve Bosna Hersek ile aynı grupta...Rusya kendisini Dünya Kupası'ndan eden Slovakya ile eşleşti (bir rövanş hikayesi daha). Portekiz ve Danimarka yine aynı gruptalar.

Bana mı öyle geliyor yoksa her kura çekiminden sonra aynı gruplar oluşuyor ?

Hiç yorum yok: